MEETING DETAILS



GM 20.01 June 17, 2020 Page 1/2

# **Detailed Agenda**

General meeting - Online, 17th June, 2020

**Location:** Online conference call

**Time:** TBD: 09:30 - 11:30, 17<sup>th</sup> June 2020

**Chairman:** Thomas Eccard

### 1. Opening – 10 minutes (09:30 – 09:40)

Jared Braslawsky, Secretary General

The General Meeting is an opportunity for members to meet each other face to face and hear an overview of RECS International's work, including discussions on ongoing projects.

#### 2. Overview of activities

RECS International Secretariat

### 2.1 Work Programme 2020/2021 – 10 minutes (09:40 – 09:50)

Adam White, Director presenting GM 20.02

The updated Work Programme 2020/2021 is presented for review by the membership. This work programme was first presented at the last General Meeting and will guide the work of the organization in the coming 2 years.

## 2.2 Finances – 10 minutes (09:50 – 10:00)

Jared Braslawsky, Secretary General presenting GM 20.03

The Secretariat will provide an overview of the organisation's finances, particularly in reference to the cancellation of the RMM 2020 and the expected economic downturn due to the COVID-19 pandemic. The presentation will cover steps that the Board and Secretariat have taken and will continue to take to protect the financial stability of the organisation.

#### 2.3 REC Market Meeting webinar series – 10 minutes (10:00 – 10:10)

Mirte van Geenen, Project Manager, presenting GM 20.04

Following the cancellation of the RMM 2020, the Secretariat has been working to move as many of the sessions online as possible. Members will receive an update on this workstream, including plans for future webinars.

# 2.4 Guidance for Market Participants, information papers – 10 minutes (10:10 – 10:20) Jos Tuinenburg, Junior Analyst presenting GM 20.05

RECS International has published a new guidance document for renewables markets participants – announced in the early May newsletter. This paper will be briefly presented, along with the current and planned information papers that support it.

#### 2.5 Standard Contract – 10 minutes (10:20 – 10:30)

Adam White, Director presenting GM 20.06

The RECS International Secretariat and Board are evaluating the organisations marketing and communications activities, both 'internally' to members and 'externally' to non-members. RECS International's latest thinking in this area and participants will be asked their views of how this area of work can be strengthened with the organisation.

#### 3. Revision of CEN standard on guarantees of origin -25 minutes (10:30 - 10:55)

Katrien Verwimp, Project Leader at the AIB presenting GM 20.07

RECS International is closely involved in the process to revise the European standard on guarantees of origin and is a member of the FASTGO (Facilitating Standards for Guarantees of Origin) project team. Katrien Verwimp, the project leader will provide an overview of key points in the revision, and the



GM 20.01 June 17, 2020 Page 2/2

process it is following. We will discuss management of the engagement of RECS International members in this process.

- **4.** Other topics for discussion 20 mins (10:55 11:15) Attendees are welcome to suggest other topics for discussion.
- 5. Future meetings 10 mins (11:15 11:25)

  Jos Tuinenburg, Junior Analyst presenting GM 20.08

  The secretariat presents an overview of key upcoming meetings
- 6. Closing 5 Mins (11:25 11:30) Jared Braslawsky, Secretary General

